08.05.2018 Deserti

Krem pita

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno

Sastojci:
* 400 g tankih kora za pitu
* 200 g sećera
* 4 jajeta
* 2 žumanceta
* 350 ml mleka
* 350 ml slatke pavlake
* 2 vanil-šećera
* 1 prašak za pecivo
* 125 g putera
* 40 g šećera u prahu za posipanje
* 1/4 kašičice cimeta

ISPROBAJTE I…  Griz pitu s jabukama

Priprema:
1. Puter rastopiti na umerenoj temperaturi.
2. Uzeti koru za pitu i premazati je rastopljenim puterom, pa uzdužno preklopiti i postaviti u tepsiju. Gornji deo kore u tepsiji, takođe premazati puterom.
3. Potom uzimati jednu po jednu koru, svaku poprskati puterom i naborati, kako bi dobila izgled harmonike, pa slagati u tepsiju jednu do druge.
4. Preostalim puterom odgore poprskati naborane kore, i peći ih u zagrejanoj rerni na 200°C dok ne porumene.
5. Posebno pripremiti fil. Sjediniti jaja, žumanca, šećer i vanil-šećer, pa umutiti mikserom.
6. Dodati mleko, slatku pavlaku i prašak za pecivo, pa polako promešati varjačom.
7. Pečenu koru izvaditi iz rerne i preliti je pripremljenim filom. Sačekati 5 minuta da kore upiju fil.
8. Tempreraturu rerne smanjiti na 180°C pa vratiti u nju pitu da se dopeče. 9. Pečeni kolač posuti šećerom u prahu.

Više recepata naći ćete u magazinu Bakina kujna!
Stare brojeve možete preuzeti putem servisa Novinarnica!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

more from category