krem rolati
14.10.2022 Deserti

Krem rolati

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno

za 8 osoba
mrsno jelo

priprema: 40 min.
pečenje: 20 min.

Sastojci:
Za koru:
* 5 jaja
* 5 kašika šećera
* 1 vanil-šećer
* 3,5 kašike brašna
* 1 kašika kakaoa
Za fil:
* 450 ml slatke pavlake
* 100 g crne čokolade
* 250 g maskarpone sira
* 50 g šećera u prahu
* 1 vanil-šećer
* 1 šlag fixa
Za dekoraciju:
* maline
* listići mente

Priprema:
1. Za pripremu kore umutiti belanca u čvrst šam postepeno dodajući šećer i vanil-šećer. Dodati žumanca, jedno po jedno, pa na kraju varjačom umešati prosejano brašno i kakao.
2. Smesu prebaciti u pleh od rerne koji je obložen papirom za pečenje. Koru peći na 180°C oko 20 minuta. Pečenu koru prebaciti na vlažnu krpu i zamotati u rolat, pa sačekati da se ohladi.
3. Za pripremu fila zagrejati 100 ml slatke pavlake, pa dodati kockice izlomljene čokolade. Mešati dok se čokolada ne otopi, a zatim skloniti na stranu da se prohladi.
4. Umutiti preostalu slatku pavlaku u šlag, dodati maskarpone sir, šećer u prahu, vanil-šećer i učvršćivač za šlag. Na kraju umešati otopljenu čokoladu i sve zajedno izmiksati.
5. Ohlađeni rolat razmotati i premazati polovinom pripremljenog fila. Ponovo urolati i staviti u frižider na pola sata da se stegne.
6. Rolat iseći na šnite dužine oko 4 cm. Uspraviti ih i poređati na ravan tanjir. Preostalu kremu staviti u špric sa širim zvezdastim otvorom i njome dekorisati rolate. Na vrh fila naneti nekoliko malina i listić mente.

Svetlana Belić

Bakini slatkiši

Svetlana Belić

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

more from category