06.04.2022 Deserti

Oblande s belom čokoladom

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno

za 15 osoba
mrsno jelo
priprema: 60 min.
pečenje: 2×8 min.

Sastojci:
* 3 lista oblande
* 6 jaja
* 200 g pečenih mlevenih badema
* 12 kašika šećera
* 200 g putera
* 150 g bele čokolade
Za glazuru:
* 200 g bele čokolade
* 3 kašike ulja

Priprema:
1. Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst šam postepeno dodajući šest kašika šećer.
2. U šam od belanaca dodati mlevene bademe i polako promešati varjačom.
3. Reljefastu stranu oblande premazati polovinom smese od belanaca i poravnati je špatulom. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C 7-8 minuta dok kora ne porumeni. Preostalom smesom od belanaca i badema premazati još jednu oblandu i ispeći je kako bi se dobila druga kora.
4. Za pripremu fila u posudi za kuvanje na pari umutiti žumanca s ostatkom šećera, pa zagrevati neprekidno mešajući žicom dok se ne dobije gusta smesa. Izmaći s pare pa dodati izlomljenu čokoladu i mešati dok se ne rastopi. U ohlađeni fil dodati omekšali puter i umutiti mikserom.
5. Prvi list pečene oblande premazati polovinom fila, prekriti drugim listom pečene oblande i preko nje naneti preostali fil. Odozgo staviti treći list obične oblande tako da reljefastom stranom naleže na fil. Filovane kore prekriti folijom i opteretiti knjigom, pa ostaviti na hladnom da se stegne.
6. Za pripremu glazure belu čokoladu otopiti s malo ulja. Nakon što se oblanda stegne preliti je glazurom.

Bakina kujna

Ženja Aćimović

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Previous post

Next post

more from category