rolat s bananama
11.06.2022 Deserti

Rolat s bananama

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno

za 8 osoba
mrsno jelo
priprema: 30 min.
mirovanje: 40 min.

Sastojci:
Za koru:
* 6 jaja
* 6 kašika šećera
* 4 kašike brašna
*  2 kašike mlevenih badema
* 2 kašike ulja
Za fil:
* 4 dl mleka
* 1 puding od vanile
* 120 g šećera
* 200 g putera
* 2 kašike čokoladnih mrvica
* 2 banane
Za dekoraciju:
* 1 dl slatke pavlake

Priprema:
Kora:
1. Belanca odvojiti od žumanaca umutiti u čvrst šam postepeno dodajući šećer.
2. Potom dodavati jedno po jedno žumence neprekidno muteći mikserom.
3. Pred kraj mućenja sipati ulje u tankom mlazu.
4. Na kraju dodati mešavinu brašna i mlevenih badema pa polako promešati varjačom.
5. Pleh od rerne obložiti papirom za pečenje i izliti u njega smesu za koru. Peći u zagrejanoj rerni na 200°S dok ne pormeni. Pečeni rolat uviti u vlažnu krpu i ostaviti da se ohladi.
Fil:
1. U manju šerpu sipati 3 dl mleka, dodati šećer i kuvati dok ne proključa.
2. U preostalom mleku razmutiti puding od vanile pa sipati u ključalo mleko. Nastaviti kuvanje na umerenoj temperaturi neprekidno mešajući dok se ne zgusne.
3. U ohlađeni puding dodati omekšali puter i umutiti mikserom.
4. Na kraju umešati čokoladne mrvice.
Finalni postupak:
1. Koru razviti i premazati filom.
2. Duž jednog kraja rasporediti banane pa urolati.
3. Rolat ostaviti da se stegne pa dekorisati šlagom od slatke pavlake.

Savet: Oblikovani rolat ostavite da prenoći u frižideru kako bi se stegao i lakše sekao na kriške.

Ženja Aćimović

Bakina kujna

Ženja Aćimović

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Previous post

Next post

more from category