Gulaš s pečurkama

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno

za 5 osoba
posno jelo
priprema: 90 min.

Sastojci:
* 1 veća glavica crnog luka
* 1 struk praziluka
* 2 čena belog luka
* 2 šargarepe
* 400 g mladih bukovača
* 400 g šampinjona
* 1 ravna kašika dimljene mlevene paprike
* 150 ml belog vina
* 2 kašike pirea od paradajza
* 2 kašike gustina
* 1 kašičica tucane ljute paprike
* 2 lovorova lista
* mleveni biber
* ulje
* so

Priprema:
1. Crni luk i praziluk očistiti i iseći na kockice, beli luk ispasirati.
2. Šargarepu oguliti i iseći na kolutove, šampinjone na deblje listove a bukovače na krupnije komade.
3. U većoj šerpi na malo ulja propržiti crni luk i praziluk. Dodati šargarepu te sve zajedno kratko prodinstati.
4. Ubaciti bukovače i dinstati ih povremeno mešajući oko 5 minuta. Dodati šampinjone i nastaviti dinstanje dok suvišna tečnost ne uvri.
5. Preliti belim vinom i kuvati na umerenoj temperaturi dok tečnost ne ispari. Umešati pire od paradajza i pasirani beli luk, dodati dimljenu i tucanu papriku, posoliti i pobiberiti po ukusu.
6. Ubaciti lovorov list i naliti vodom da sastojci ogreznu. Kuvati na umerenoj temperaturi dolivajući vodu po potrebi dok svi sastojci ne omekšaju. Pred kraj dinstanja gustin razmutiti s malo hladne vode, pa umešati u smesu i prokuvati.

Savet: Odaberite mlade bukovače pošto će starijim trebati više vremena da se skuvaju.

Bakina kujna

Ženja Aćimović

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

more from category