pileći kroketi

Kako se prave pileći kroketi iz rerne?

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno

Pileći kroketi iz rerne idealna su opcija za ručak.

Ako ste ljubitelj piletine, a naročito belog mesa, na pravom ste mestu. Iako je većini ovo omiljena vrsta mesa, najčešće biramo da ga pripremamo na isti način. To ponekad, priznaćete, može biti veoma monotono. Ali stvari ne moraju da budu takve. Sve zavisi od naše mašte (i vremena, naravno)!

Naš predlog je ipak da malo začinite stvari i isprobate ovaj recept za pileće krokete iz rerne. Iako će vam trebati malko više vremena za pripremu nego obično, verujte nam, konačni rezultat će vas oduševiti. Recept pročitajte u nastavku.

Pileći kroketi iz rerne recept

za 4 osobe
mrsno jelo
priprema: 30 min.
mirovanje: 120 min.
pečenje: 30 min.

Sastojci:
* 500 g pilećeg belog mesa
* 200 ml kečapa
* ulje

Za marinadu:
* 2 kašike balzamiko sirćeta
* 2 kašike soja sosa
* 2 kašike maslinovog ulja
* 1 ravna kašičica belog luka u prahu
* 1 kašičica šećera
* malo soli
* 2 kašike soka od limuna

Za paniranje:
* 1 krupno jaje
* 2 pune kašike pavlake
* 2 kašike brašna
* 100 g prezli
* 40 g rendanog parmezana
* 2 kašike susama

Pileći kroketi iz rerne priprema

1. Piletinu iseći na kocke. Za pripremu marinade potrebno je sjediniti balzamiko sirće, soja sos, maslinovo ulje, beli luk u prahu, šećer, sok od limuna i malo soli po ukusu. Dobijenu smesu preliti preko piletine i dobro izmešati. Ostaviti marinirano meso u frižideru da miruje 120 minuta.
2. Posebno u manjoj posudi umutiti jaje s pavlakom, pa dodati brašno i mešati dok se ne dobije ujednačena smesa.
3. Mariniranu piletinu ocediti, pa preliti smesom od jaja i promešati.
4. U odvojenoj posudi sjediniti prezlu, parmezan i susam. Komade piletine uvaljati u pripremljenu mešavinu.
5. Pleh obložiti papirom za pečenje i poprskati ga uljem.
6. U njega poslagati panirane komade piletine i odozgo ih poprskati uljem.
7. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C dok blago ne porumene. Pečenu piletinu poslužiti sa kečapom.

Bakina kujna

Ženja Aćimović

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

more from category