Posni pasulj s pestom

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno

za 5 osoba
posno jelo
priprema: 120 min.

Sastojci:
* 500 g belog pasulja gradištanca
* 3 kašike maslinovog ulja
* 1 čen belog luka
* 2 glavice crnog luka
* 1 grančica sveže majčine dušice
* 1 grančica svežeg ruzmarina
* 1 lovorov list
* 400 g pelata od paradajza
* 2 l supe od povrća
Za pesto:
* 1 šolja svežeg peršunovog lista
* 3 čena belog luka
* 3 kašike maslinovog ulja
* 50 g badema
* malo soli

Priprema:

1. U šerpu sipati pasulj, naliti ga vodom i kuvati dok ne proključa. Procediti ga i naliti svežom toplom vodo, pa dodati grančicu ruzmarina, majčine dušice i lovorov list, te kuvati dok pasulj ne omekša.
2. Omekšali pasulj procediti pa 1/4 s malo tečnosti izmiksati u blenderu.
3. Crni luk očistiti i iseći na kockice, pa propržiti na malo ulja. Dodati čen pasiranog belog luka, te sve zajedno pržiti neprekidno mešajući desetak sekundi. Sipati pelat od paradajza i prodinstati.
4. Dodati pasulj u zrnu, naliti supu od povrća i prokuvati. Dodati pire od pasulja i pobiberiti po ukusu.
5. Za pripremu pesta u blenderu sjediniti peršunovo lišće, beli luk isečen na listove, maslinovo ulje, bademe i malo soli. Miksati dok se ne dobije pesto.
6. Polovinu pesta umešati u pasulj, dodati soli po ukusu i prokuvati. Preostalim pestom dekorisati čorbu.
Potpisi:

Ženja Aćimović

Bakina kujna

Ženja Aćimović

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

more from category