rizoto sa sampinjonima

Rižoto sa šampinjonima

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno

za 4 osobe
posno jelo
priprema: 60 min.

Sastojci:
* 1 praziluk
* 2 čena belog luka
* 400 g šampinjona
* 2 šargarepe
* 150 ml slatkog crnog vina
* 200 g integralnog pirinča
* 30 g margarina
* biber
* so
* ulje

Priprema:
1. Praziluk očistiti i iseći na kockice, beli luk ispasirati.
2. Šargarepe oguliti i iseći na kockice, šampinjone iseći na listove.
3. Na malo ulja propržiti praziluk i beli luk.
4. Ubaciti šargarepu te i nju kratko propržiti. Nadalje dinstati dolivajući vodu po potrebi dok šargarepa napola ne omekša.
5. Dodati šampinjone i dinstati ih na umerenoj temperaturi dok ne omekšaju.
6. Ubaciti pirinač, sipati crno vino, i dodati začine po ukusu. Nastaviti dinstanje, povremeno mešajući i dolivajući vodu po potrebi, dok pirinač ne nabubri a suvišna tečnost uvri.
7. Pred kraj dinstanja dodati začine po ukusu i margarin, te promešati.

Savet: Ukoliko nemate slatko crno vino, u kiselom vinu razmutite kašičicu šećera.

Ženja Aćimović

Bakina kujna

Ženja Aćimović

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

more from category