taljatele s morskim plodovima

Taljatele s morskim plodovima

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno

za 4 osobe
posno jela
priprema: 40 min.

Sastojci:
* 400 g taljatela
* 500 g očišćenih morskih plodova
* 2 srednje glavice crnog luka
* 2 čena belog luka
* 4 pečene paprike
* 2 pune kašike paste od paradajza
* 100 ml belog vina
* 1 kašičica šećera
* 1 l supe od povrća
* 2 kašike seckanog peršuna
* mleveni biber
* ulje
* so

Priprema:
1. Crni luk očistiti i iseći na kockice, beli luk ispasirati. Pečenu papriku očistiti od peteljke i semena i iseći na kockice.
2. U većoj šerpi zagrejati malo ulja, pa propržiti na njemu seckani crni luk. Dodati beli luk i kratko pržiti tek toliko da zamiriši.
3. Ubaciti odmrznute morske plodove i pržiti ih neprekidno mešajući nekoliko minuta. Po potrebi, ako su kraci hobotnice malo žilaviji, prodinstati.
4. Nakon što morski plodovi omekšaju dodati pečenu papriku i pastu od paradajza, pa sve zajedno kratko propržiti. Sipati belo vino, dodati šećer, so i mleveni biber, pa dinstati dok suvišna tečnosti ne uvru.
5. Sipati polovinu supe od povrća i kuvati dok ne proključa. Ubaciti taljatele i kuvati ih dolivajući supu po potrebi dok testenina ne nabubri, a suvišna tečnost ne uvri.
6. Pred kraj kuvanja dodati seckani svež peršun i promešati.

 

Ženja Aćimović

Bakina kujna

Ženja Aćimović

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

more from category