taljatele s povrcem

Taljatele s povrćem

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno

za 4 osobe
posno jelo
priprema: 90 min.

Sastojci:
* 1 glavica crnog luka
* 1 srednja mlada šargarepa
* 1 crvena paprika roga
* 1 mlada tikvica
* 1/2 patlidžana
* 400 g pelata paradajza
* 400 g posnih taljatela
* 1,2 l supe od povrća iz kocke
* mleveni biber
* malo bosiljka
* ulje
* so

Priprema:
1. Crni luk očistiti i iseći na kockice, šargarepu oguliti i izrendati nakrupno.
2. Crvenu papriku očistiti od peteljke i semena i iseći na kockice. Patlidžan i tikvicu oguliti i iseći na kockice.
3. U većoj šerpi na malo ulja propržiti crni luk da postane staklast. Dodati šargarepu, te sve zajedno kratko propržiti.
4. Ubaciti papriku i pržiti je dok blago ne omekša. Dodati tikvicu i patlidžan, pa nadalje dinstati dolivajući pomalo vode dok povrće napola ne omekša.
5. Sipati pelat paradajza i polovinu supe od povrća, pa kuvati dok ne proključa.
6. Dodati taljatele i nadalje kuvati na umerenoj temperaturi povremeno mešajući da se testenina ne bi zalepila za dno. Tokom kuvanja po potrebi dolivati preostalu supu, koliko je potrebno da testenina nabubri.
7. Gotovo jelo začiniti bosiljkom, posoliti i pobiberiti po ukusu. Jelo poslužiti neposredno nakon pripreme, dok je još toplo.

 

Ženja Aćimović

Bakina kujna

Ženja Aćimović

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

more from category