13.04.2022 Predjela

Čorba od paštrnaka i batata

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno

Za 4 osobe
* 1 glavica crnog luka
* 2 korena paštrnaka
* 1 manji batat
* 2 cm korena đumbira
* 2 čena belog luka
* 1/2 kašičice dimljene paprike
* 100 ml pavlake za kuvanje
* 1 kašika seckanog lista paštrnaka
* 1,2 l supe od povrća
* ulje
* biber
* so

Priprema: 20 min.
Kuvanje: 30 min.

1 Crni luk očistiti i iseći na kockice, paštrnak i batatu oguliti i iseći na tanke listove.
2 Koren đumbira i čenove belog luka očistiti i izrendati nasitno.
3 U šerpi zagrejati malo ulja pa ubaciti crni luk i pržiti ga dok ne postane staklast. Dodati paštrnak i batat, te sve zajedno kratko propržiti. Naliti supom da povrće ogrezne i nadalje kuvati na umerenoj temperaturi dolivajući pomalo supe po potrebi dok povrće ne omekša.
4 Pred kraj kuvanja ubaciti pasirani beli luk, dimljenu mlevenu papriku i đumbir, posoliti i pobiberiti po ukusu. Povrće s malo tečnosti izmiksati u blenderu da bi se dobila fina kaša. Vratiti ga u šerpu i sjediniti s preostalom supom, pa prokuvati.
5 Neposredno pred služenje umešati pavlaku za kuvanje i seckani list paštrnaka.

Savet: Čorba će biti ukusnija ako odaberete mlade izdanke paštrnaka.

Bakina kujna

Ženja Aćimović

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

more from category