29.11.2017 Predjela

Čorba sa poširanim jajima

za 4 osobe
mrsno jelo
priprema: 45 min

Sastojci

  • 1 struk praziluka
  • 2 čena belog luka
  • 1 veća šargarepa
  • 1 keleraba
  • ulje
  • 5 dl domaćeg paradajz-soka
  • 1 l juneće supe
  • 4 jajeta
  • mešavina začina
  • biber

Priprema

  1. Praziluk očistiti i iseći na kockice, beli luk što sitnije iseckati.
  2. Šargarepu i kelerabu očistiti i izrendati na krupno rende.
  3. Na malo ulja propržiti praziluk i beli luk a potom dodati kelerabu
  4. Sipati sok od paradajza i juneću supu, dodati začine po ukusu i nastaviti sa kuvanjem nakon što proključa još 5 min
  5. Sniziti temperaturu vodeći računa da čorba i dalje ključa, pa spuštati jedno po jedno presno jaje i više ne mešati da se jaja ne bi raspala. Kuvati 5 minuta da bi se jaja stegla a zatim izmaći sa ringle.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Previous post

Next post

more from category