15.01.2018 Predjela

Francuska salata

Sastojci:

  • 200 g kiselih krastavaca
  • 200 g smrznutog graška
  • 200 g šargarepe
  • 200 g krompira
  • 200 g majoneza
  • 150 g pavlake
  • 1 jabuka
  • 1/2 limuna
  • 5 jaja so biber

Priprema

1. Krompir dobro oprati, pa oba- riti zajedno sa korom. Potom ga procediti od suvišne tečnosti, ostaviti da se ohladi. Oguliti ga i iseći na kockice.

2. Šargarepu oguliti i iseći na kockice, te obariti u slanoj vodi. Pred kraj kuvanja dodati grašak i kuvati dok ne omekša. Procediti od suvišne tečnosti.

3. Jaja obariti, očistiti od ljuske i iseći na kockice.

4. Jabuku oguliti i iseći na kockice, kisele krastavce takođe iseckati.

5. U vanglici sjediniti krompir, krastavce, jabuku, jaja, šargarepu i grašak. 6. Posebno umutiti majonez, pavlaku i sok od limuna. Dodati malo bibera i soli po ukusu pa promešati i preliti preko povrća. Mešati varjačom dok se ne dobije ujednačena smesa. Osta- viti u frižideru da se ohladi.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Previous post

Next post

more from category