13.04.2022 Predjela

Krem čorba od pečenog povrća

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno

Za 4 osobe
* 1 glavica crnog luka
* 2 šargarepe
* 2 paštrnaka
* 3 čena belog luka
* 1/3 korena celera
* 300 ml soka od paradajza
* 200 g smeđih šampinjona
* mleveni biber
* ulje
* so

Priprema: 20 min.
Pečenje: 30 min.

1 Crni luk očistiti i iseći na krupnije komade, šargarepu, paštrnak, i koren celera oguliti i takođe iseći nakrupno. Čenove belog luka ostaviti u komadu.
2 Pripremljeno povrće sjediniti u činiji, posoliti ga i poprskati uljem, pa promešati. Tepsiju obložiti papirom za pečenje i u nju preručiti povrće. Peći ga u zagrejanoj rerni na 200°C dok ne omekša.
3 Čenove pečenog belog luka istisnuti iz opne i ubaciti u blender, a zatim i ostalo pečeno povrće prebaciti u blender. Sipati malo vode i izmiksati da bi se dobila kremasta smesa.
4 U šerpu srednje veličine prebaciti izmiksano povrće, sipati sok od paradajza i dodati malo vode koliko je potrebno da bi se dobila željena gustina čorbe. Posoliti i pobiberiti po ukusu pa kuvati dok ne proključa.
5 Smeđe šampinjone iseći na deblje listove. U tiganju zagrejati malo ulja pa ubaciti pečurke i pržiti ih dok suvišna tečnost koju su tokom prženja pustile ne uvri.
6 Pred kraj kuvanja čorbe ubaciti pržene pečurke i promešati.

Bakina kujna

Ženja Aćimović

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

more from category