22.02.2022 Predjela

Teleća čorba sa šitakama

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno

za 6 osoba
mrsno jelo
priprema: 70 min.

Sastojci:
* 2 veće glavice crnog luka
* 300 g telećeg mesa od buta
* 3 manje šargarepe
* 2 paštrnaka srednje veličine
* 400 g šitaka pečuraka
* 200 ml pavlake za kuvanje
* 2 žumanceta
* 2 kašike seckanog peršuna
* 2 kašike gustina
* mleveni biber
* 1 limun
* ulje
* so

Priprema:
1. Crni luk očistiti i iseći na kockice, šargarepu i paštrnak oguliti i iseći na kockice.
2. Šitaka pečurke i teletinu od buta iseći na kockice.
3. Na malo ulja propržiti crni luk a zatim dodati iseckanu teletini i nadalje pržiti neprekidno mešajući dok meso ne promeni boju.
4. Ubaciti šargarepu i paštrnak pa naliti vodom da sastojci ogreznu. Kuvati dok povrće napola ne omekša a suvišna tečnost ne uvri.
5. Dodati šitaka pečurke, sipati 2,5 l vode i kuvati dok svi sastojci ne omekšaju.
6. Posebno umutiti pavlaku za kuvanje sa žumancima i gustinom i sipati malo prohlađene i oceđene čorbe od kuvanja. Sjediniti pa umešati u preostalu čorbu, posoliti i pobiberiti te sve zajedno kuvati još desetak minuta da bi se dobila željena gustina.
7. U gotovu čorbu neposredno pred služenje dodati sok od limuna i seckani list peršuna.

Bakina kujna

Ženja Aćimović

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Previous post

more from category