15.03.2021 Deserti

Rolat s bananama

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno

Foto: Ženja Aćimović

za 6 osoba
mrsno jelo
priprema: 35 min.
pečenje: 12 min.

Sastojci:
Za koru:
* 6 jaja
* 6 kašike šećera
* 4 kašike ulja
* 3 kašike gustina
* 3 kašike brašna
Za fil:
* 3 jajeta
* 4 kašike šećera
* 100 g čokolade za kuvanje
* 125 g putera
* 4 kašike mlevenog keksa
* 2 banane

Priprema:
1. Za pripremu kore belanca odvojiti od žumanaca i umutiti ih u čvrst šam postepeno dodajući šećer. Zatim dodavati jedno po jedno žumance, i sipati ulje u tankom mlazu muteći mikserom svo vreme.
2. Posebno sjediniti brašno i gustin pa varjačom umešati u smesu.
3. Pleh od rerne obložiti papirom za pečenje i sipati u njega smesu za koru. Poravnati je špatulom i peći u zagrejanoj rerni na 200°C dok ne porumeni. Pečenu koru zajedno s papirom urolati.
4. Za pripremu fila jaja umutiti sa šećerom pa kuvati na pari neprekidno mešajući dok se ne dobije svetla i gusta smesa. Ubaciti izlomljenu čokoladu i nadalje mešati dok se ne rastopi.
5. Ohlađeni fil sjediniti s omekšalim puterom i izmiksati. Umešati u njega mleveni keks.
6. Koru razviti i odvojiti od papira za pečenje. Premazati je filom, pa duž jedne stranice rasporediti dve banane. Koru pažljivo urolati.
7. Rolat ostaviti na hladnom da se stegne a zatim dekorisati po želji.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

more from category