23.03.2021 Glavna jela

Juneće šnicle u sosu

Foto: Ženja Aćimović

 

za 5 osoba

mrsno jelo

priprema: 90 min.

mirovanje: 12 sati

Sastojci:

*1 kg junećih šnicli

* 100 g brašna

* 70 ml ulja

* 4 kašičice senfa

* 3 lovorova lista

* 4 čena belog luka

* 350 ml juneće supe

* 150 ml pavlake za kuvanje

* 300 mleka

* 2 kašike seckanog peršuna

* 150 g pirinča

* biber

* so

Priprema:

1. Juneće šnicle istanjiti tučkom za meso, posoliti ih i pobiberiti po ukusu i premazati senfom.

2. Začinjene šnicle poslagati u tepsiju, preliti ih mlekom i ostaviti u frižideru da prenoće.

3. Sutradan odstojale šnicle ocediti, uvaljati ih u brašno i kratko propržiti na vrelom ulju s obe strane da bi se uhvatila korica. Izvaditi ih i ostaviti po strani.

4. U masnoću od šnicli dodati pasirani beli luk i kratko propržiti. Ubaciti lovorov list, sipati juneću supu i vratiti šnicle. Nadalje dinstati na umerenoj temperaturi dok šnicle ne omekšaju.

5. Dodati pavlaku za kuvanje i peršun, te dinstati dok se ne postigne željena gustina.

6. Pirinač obariti u slanoj vodi i poslužiti ga kao prilog uz gotovo jelo.

Savet: Da biste jelo brže pripremili umesto junećih upotrebite teleće šnicle.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Previous post

more from category