![marinirani bataci bez kostiju](http://www.bakinakujna.rs/wp-content/uploads/2024/05/marinirani-bataci-bez-kostiju-370x280.jpg)
![medena krilca iz rerne](http://www.bakinakujna.rs/wp-content/uploads/2024/05/Medena-krilca-iz-rerne.jpg)
Medena krilca u slanin
![Favorite Favorite](http://www.bakinakujna.rs/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/img/heart.png)
![Loading Loading](http://www.bakinakujna.rs/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/img/loading.gif)
Medena krilca u slanini
za 5 osoba
priprema: 20 min.
mirovanje: 120 min.
pečenje: 60 min.
Sastojci:
* 2 kg pilećih krilaca
* 2 kašike senfa
* 2 kašike meda
* 4 čena belog luka
* 1 kašičica soli
* 100 ml maslinovog ulja
* 1 kašičica ljute mlevene paprike
* 250 ml svetlog piva
Priprema:
1. Za pripremu marinade u dubljoj posudi sjediniti senf, med, pasirani beli luk, so, maslinovo ulje i mlevenu ljutu papriku. Sastojke umutiti žicom. Sipati svetlo pivo i promešati.
2. Pileća krilca presaviti u trougao (špicasti deo krilca izdići i postaviti ga preko najdebljeg dela – početka krilca).
3. Oblikovana krilca preliti marinadom i ostaviti da odstoje u frižideru najmanje dva sata, a može i duže.
4. Pleh obložiti papirom za pečenje. Krilca ocediti od marinade i poslagati ih u pleh. Malo marinade pomoću četkice odozgo natapkati preko krilca.
5. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C dok krilca ne porumene. Okrenuti ih na drugu stranu, te i nju natapkati ostatkom marinade i vratiti u rernu da se peku dok ne porumene.
Savet: Ako krilca tokom pečenja puste previše tešnosti, suvišnu tečnost ocedite i nastavite pečenje.