rolnice od patlidzana

Rolnice od patlidžana

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno

Rolnice od patlidžana
Priprema: 60 min.
Pečenje: 40 min.
Posno jelo

Sastojci:
* 2 srednja patlidžana
* 1 srednja glavica crnog luka
* 1 srednja šargarepa
* 100 g šampinjona
* 100 g krupno mlevenih badema
* 150 g integralnog pirinča
* 1 kašičica sušene izmrvljene nane
* 400 g pelata paradajza
* mleveni biber
* ulje
* so

Priprema:
1. Patlidžane oprati zajedno s korom, a zatim ih uzdužno iseći na listove debljine 3-4 mm. Premazati ih uljem i poslagati u tepsiju obloženu papirom za pečenje, jedan do drugog tako da se na krajevima preklapaju. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C dok blago ne omekšaju.
2. Integralni pirinač obariti, a zatim ga ocediti od suvišne tečnosti.
3. Crni luk očistiti i iseći na kockice, šargarepu oguliti i izrendati nakrupno, a šampinjone iseći na listove.
4. U dubljem tiganju na malo ulja propržiti crni luk i šargarepu. Dodati šampinjone i pržiti ih dok ne omekšaju.
5. Ubaciti mlevene bademe i obareni pirinač, začiniti nanom, posoliti i pobiberiti. Promešati da se svi sastojci ravnomerno rasporede.
6. Omekšane listove patlidžana izvaditi iz rerne, pa na svaki naneti kašiku fila i oblikovati rolnicu.
7. Pelat paradajza ismiksati, razrediti sa 150 ml vode i začiniti po ukusu. U vatrostalnu činiju sipati malo pelata, odozgo poređati punjene rolnice i preliti ih preostalim pelatom. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C oko 30 minuta.

Ženja Aćimović

Bakina kujna

Ženja Aćimović

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

more from category