kaponata

Kaponata

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno

Kaponata
Priprema: 50 min.
Pečenje: 40 min.
Posno jelo

Sastojci:
* 2 srednja plava patlidžana
* 2 crvene paprike šilje
* 1 struk praziluka
* 500 g zrelog paradajza
* 2 čena belog luka
* 1 manja tikvica
* 50 g maslina bez koštica
* 2 kašičice meda
* 3 kašike jabukovog sirćeta
* malo sušene izmrvljene nane
* mešavina italijanskih začina
* tost hleb
* maslinovo ulje
* so

Priprema:
1. Patlidžan oguliti i iseći na kockice, posoliti ga, preliti s malo maslinovog ulja i posuti italijanskom mešavinom začina. Dobro izmešati, pa preručiti u pleh obložen papirom za pečenje. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C dok ne omekša.
2. Praziluk, tikvicu i papriku očistiti i iseći na kockice, paradajz takođe iseći na kockice, beli luk ispasirati.
3. U dubljem tiganju na malo ulja kratko propržiti praziluk, dodati papriku i pržiti je dok blago ne omekša.
4. Ubaciti tikvice, te i njih kratko propržiti. Dodati paradajz, začiniti nanom, posoliti i pobiberiti. Nadalje dinstati na umerenoj temperaturi dok svi sastojci ne omekšaju.
5. Pred kraj dinstanja dodati pečeni patlidžan, med, jabukovo sirće i malo soli po ukusu. Na kraju umešati seckane masline. Smesu poslužiti na pečenom tostu.

Ženja Aćimović

Bakina kujna

Ženja Aćimović

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

more from category