naborane pitice
26.06.2023 Predjela

Naborane pitice

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno

za 5 osobe
mrsno jelo
priprema: 30 min.
pečenje: 35 min.

Sastojci:
* 16 tankih kora za pitu
* 3 jajeta
* 300 ml jogurta
* so
Za fil:
* 200 ml kečapa
* 100 ml gustog soka od paradajza
* malo origana
* 200 g kačkavalja
* 200 g šunkarice
* 150 g šampinjona

Priprema:
1. Za pripremu premaza u činiji umutiti jaja i jogurt s malo soli.
2. Izdvojiti dve kore za pitu, pa prvu koru premazai smesom od jogurta, preklopiti je drugom korom, te i nju premazati. Duž donjeg kraja kore postaviti dve varjače, tako da se krajevima dodiruju i pomoću njih kore labavo urolati, ali ne do kraja, ostaviti završetak 3 cm slobodan. Kore blago naborati, pa varjače izvući, a rolnicu smotati u krug, tako da slobodni deo kopre popuni sredinu pite.
3. Za pripremu fila pomešati kečap, sok od paradajza i origano. Kačkavalj izrendani nakrupno, a šunkaricu iseći na kockice. Šampinjone iseći na listove i kratko propržiti na malo ulja.
4. Pleh obložiti papirom za pečenje i polagati u njega oblikovane pitice. Sredinu pitica ispuniti prelivom od paradajza, odozgo naneti šunkaricu, kačkavalj i pečurke. Premazom od jogurta preći preko spoljnih ivica pituljica.
5. Peći u zagrejanoj rerni na 220°C dok pitice ne porumene.

Ženja Aćimović

Bakina kujna

Ženja Aćimović

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

more from category