![harmonika s povrcem](http://www.bakinakujna.rs/wp-content/uploads/2024/07/Harmonika-s-povrcem-370x280.jpg)
![posna pita](http://www.bakinakujna.rs/wp-content/uploads/2023/06/Posna-pita.jpg)
Posna pita
![Favorite Favorite](http://www.bakinakujna.rs/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/img/heart.png)
![Loading Loading](http://www.bakinakujna.rs/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/img/loading.gif)
za 10 osoba
mrsno jelo
priprema: 50 min.
pečenje: 40 min.
Sastojci:
* 8 tankih kora za pitu
* 1 veći struk praziluka
* 300 g šampinjona
* 150 g integralnog pirinča
* 150 ml mineralne vode
* 70 ml ulja
* mleveni biber
* so
Priprema:
1. Integralni pirinač obariti da omekša. Ocediti ga od suvišne tečnosti i ostaviti po strani.
2. Praziluk očistiti i iseći na kockice, šampinjone iseći na listove.
3. U dubljem tiganju na malo ulja propržiti praziluk da blago omekša, dodati šampinjone i pržiti ih dok suvišna tečnost ne uvri. Na kraju umešati obareni pirinač, posoliti i pobiberiti po ukusu, te dobro izmešati.
4. Izdvojiti dve kore za pitu, premazati ih mešavinom mineralne vode i ulja, te složiti jednu preko druge. Preko gorenje kore rasporediti malo pripremljenog fila, te sve zajedno urolati. Na isti način od preostalog materijala oblikovati još tri rolnice.
5. Rolnice poslagati u pleh obložen papirom za pečenje, premazati ih mešavinom vode i ulja, te peći u zagrejanoj rerni na 200°C dok ne porumene.