Punjene kajzerice

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno

 

 

za 8 osoba
mrsno jelo
priprema: 30 min.
mirovanje: 50 min.
pečenje: 25 min.

Sastojci:
Za testo:
* 120 ml mleka
* 15 g svežeg kvasca
* 1 kašičica šećera
* 1 jaje
* 60 g putera
* 300 g brašna + 1 kašika za posipanje
* 1/2 kašičice soli
Za punjenje:
* 7 obarenih jaja
* 120 g tankih listova suvog vrata
Ostali sastojci:
* 1 jaje
* susam

Priprema:
1. U mlakom mleku razmutiti izmrvljeni kvasac, kašičicu šećera i brašna. Prekriti suvom krpom i ostaviti na toplom da nadođe.
2. U vanglici sjediniti polovinu brašna s malo soli. Dodati nadošli kvasac, otopljeni puter i polovinu umućenog jajeta, pa dobro izmešati lopaticom. Postepeno dodavati preostalo brašno i mesiti dok se ne dobije glatko i meko testo. Prekriti ga krpom i ostaviti na toplom da nadođe.
3. Kuvana jaja obložiti listovima suvog vrata i ostaviti po strani.
4. Nadošlo testo podeliti na sedam delova i oblikovati od njih manje jufkice. Ostaviti ih da odmore desetak minuta. Zatim svaku jufku istanjiti, u sredinu staviti obloženo jaje i prekriti ga krajevima testa. Krajeve dobro slepiti da se kajzerice ne rascvetaju tokom pečenja. Ostaviti ih da odmore desetak minuta.
5. Oblikovane kajzerice premazati umućenim jajetom i posuti susamom. Peći ih u zagrejanoj rerni na 200°C dok ne porumene.

 

Bakina kujna

Ženja Aćimović

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Previous post

more from category