03.05.2022 Predjela

Školjkice s mesnim nadevom

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno

za 5 osoba
mrsno jelo
priprema: 30 min.
mirovanje: 30 min.
pečenje: 30 min.

Sastojci:
* 400 g mekog brašna
* 1 ravna kašičica soli
* 1 ravna kašičica praška za pecivo
* 200 g putera
* 1 jaje
* 3 kašike hladnog mleka
Za fil:
* 200 g mlevenog pilećeg mesa
* 1 glavica crnog luka
* 1 jaje
* biber
* mlevena čili papričica
* seckani peršun
* so

Priprema:
1. Pomešati brašno, so i prašak za pecivo. Dodati kockice hladnog putera, pa sastojke utrljati dlanovima da bi se dobila mrvičasta smesa.
2. Dodati jaje i malo hladnog mleka koliko je potrebno da se povežu sastojci. Testo oblikovati u loptu, zamotati ga u prozirnu foliju i ostaviti da odstoji pola sata u frižideru.
3. Crni luk sitno iseckati i propržiti na ulju da postane stkalast. Dodati mleveno pileće meso i začiniti po ukusu, te sve zajedno propržiti. Gotov fil ostaviti po strani da se ohladi a zatim umešati u njega jaje.
4. Odstojalo testo istanjiti na radnoj površini posutoj brašnom. Okruglom modlicom izvaditi krugove.
5. Na svaki krug staviti po kašičicu nadeva pa krajeve testa stisnuti da bi se dobio oblik školjke.
6. Okrugli kalup obložiti papirom za pečenje i poslagati u njega, jednu do druge, oblikovane školjkice. Ostaviti malo prostora između školjkica pošto će testo narasti tokom pečenja. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 30 minuta.


Savet: Školjkice možete peći i odvojeno, u tom slučaju neće imati oblik pite.

Svetlana Belić

Bakina kujna

Svetlana Belić

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Previous post

Next post

more from category