trouglovi s mesom i krompirom
28.02.2023 Predjela

Trouglovi s mesom i krompirom

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno

za 4 osobe
mrsno jelo
priprema: 50 min.
pečenje: 25 min.

Sastojci:
* 250 g elastičnih kora za pitu
* 1 veća glavica crnog luka
* 500 g mlevene junetine
* 250 g belog krompira
* 2 dl kisele vode
* 100 g paradajz soka
* origano
* 50 ml ulja + ulje za podmazivanje tepsije i prženje
* susam
* so

Priprema:
1. Crni luk očistiti i iseći na kockice pa propržiti na malo ulja.
2. Dodati mleveno meso i pržiti ga dok ne promeni boju.
3. Krompir oguliti i iseći na kockice pa dodati u tiganj s mesom. Nadalje dinstati dolivajući pomalo vode do krompir ne omekša.
4. Pred kraj dinstanja dodati malo paradajz soka, origano i začine po ukusu. Dinstati na umerenoj temperaturi dok suvišna tečnost ne uvri.
5. Kore za pitu uzdužno preseći na četiri dela. Uzeti jedan list i premazati ga mešavinom mineralne vode i ulja. Duž jednog kraja naneti malo fila od mesa i krompira pa presaviti u trougao. Postupak presavijanja ponavljati dok kaja trake. Na isti način od preostalog materijala oblikovati još trouglova.
6. Pleh od rerne obložiti papirom za pečenje i poslagati u njega punjene trouglove za završecima okrenutim nadole. Odogre ih premazati mešavinom vode i ulja.
7. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C dok blago ne porumene.

Ženja Aćimović

Bakina kujna

Ženja Aćimović

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

more from category