![biskvit s kajsijama](http://www.bakinakujna.rs/wp-content/uploads/2023/09/Biskvit-s-kajsijama-370x280.jpg)
![sirup od jabuke i kajsije](http://www.bakinakujna.rs/wp-content/uploads/2022/06/Sirup-od-jabuke-i-kajsije.jpg)
Sirup od jabuka i kajsija
![Favorite Favorite](http://www.bakinakujna.rs/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/img/heart.png)
![Loading Loading](http://www.bakinakujna.rs/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/img/loading.gif)
za 4 flaše od 7 dl
priprema: 20 min.
kuvanje: 15 min.
Sastojci:
* 2 kg zrelih kajsija
* 1 kg jabuka
* 1,2 kg šećera
* 1/2 konzervansa
* 3 limuntusa
Priprema:
1. Kajsije očistiti od koštica i samleti u blenderu.
2. Jabuke oguliti i očistiti od semena, pa i njih samleti u blenderu.
3. U većoj šerpi sjediniti izmiksane jabuke i kajsije, dodati šećer i kuvati dok ne proključa. Tokom kuvanja mešati da bi se šećer rastopio.
4. Kuvani sok izmaći s rigle i procediti.
5. Dodati limuntus i konzervans, pa mešati dok se ne rastope.
6. Pripremljeni sok ostaviti da se potpuno ohladi a potom presuti u čiste staklene flaše i odložiti na tamno i hladno meso.
7. Prilikom upotrebe sirup razrediti sa vodom.
Savet: Ukoliko u sirup ne želite da dodajete konzervans, morate ga držati u frižideru i popiti u kraćem roku.
Previous post
Uklonite masnoću s jela
Next post
Kornet sladoled
more from category
![sirup od malina](http://www.bakinakujna.rs/wp-content/uploads/2022/06/Sirup-od-malina-470x353.jpg)
![dzem od nekrtarina i jabuka](http://www.bakinakujna.rs/wp-content/uploads/2022/06/Dzem-od-nekrtarina-i-jabuka-470x353.jpg)
Džem od nektarina i jabuka
Vreme je da sočnim plodovima bresaka napunite staklene tegle!
pročitaj još![](http://www.bakinakujna.rs/wp-content/uploads/2022/05/Dzem-od-kajsije-1-470x353.jpg)