dvobojne rozen stangle

Dvobojne rozenke

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno

Priprema: 30 min.
Posno jelo

Sastojci:
* 5 rozen korica
* 450 g šećera
* 150 ml vode
* 200 g posnog mlevenog keksa
* 150 g mlevenih oraha
* 250 g margarina
* 2 kašike ruma
* 100 g čokolade za kuvanje
Za glazuru:
* 200 g šećera u prahu
* 3 kašike vruće vode
* 1/2 kašičice instant kafe
* 1 kašičica limunovog soka

Priprema:
1. U dubljoj šerpici sjediniti šećer i vodu, pa kuvati dok ne proključa. Smanjiti temperaturu i kuvati još 5 minuta dok se ne dobije sirup gustine meda.
2. Skloniti s ringle pa dodati margarin i kuvati dok se ne rastopi.
3. Ubaciti mlevene orahe, keks i rum, pa dobro izmešati kako bi se dobila ujednačena smesa.
4. Dobijenu smesu podeliti na dva dela pa u jedan deo dodati izlomljenu čokoladu i mešati dok se ne rastopi.
5. Rozen kore naizmenično premazivati svetlim i tamnim kremom, a poslednju koru ne premazivati.
6. Filovane korice prekriti celofanom i pritisnuti težim predmetom. Ostaviti na hladnom da odstoje 30 minuta.
7. Posebno pripremiti glazuru. U dubljoj činiji sjediniti šećer u prahu, instant kafu razmućenu s malo tople vode i limunov sok, pa sve dobro umutiti varjačom. Po potrebi dodati još malo šećera ili vode da bi se postigla željena gustina.
8. Ohlađeni kolač preliti glazurom. Sačekati da se glazura prosuši, pa kolač iseći na štanglice.

Svetlana Belić

Bakini slatkiši

Svetlana Belić

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

more from category