29.12.2017 Deserti

Grilijaš rolat

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno

Sastojci

Za koru:

  • 8 jaja
  • 8 kašika šećera
  • 5 kašika brašna
  • 4 kašike kakaoa

Za grilijaš:

  • 150 g šećera
  • 200 g seckanih oraha

Za fil:

  • 5 žumanaca
  • 5 kašika šećera
  • 1 dl mleka
  • 150 g putera

Priprema

Kora: 1. Belanca odvojiti od žumanaca i umu- titi u čvrst sneg. Postepeno dodavati šećer uz neprekidno mućenje dok se ne dobije čvrst šam. 2. Potom dodavati jedno po jedno žumance muteći sve vreme mikserom. 3. Dodati brašno i kakao, pa polako promešati varjačom. Pleh obložiti papirom za pečenje, te razliti u njega pripremljenu smesu za koru. Peći u zagrejanoj rerni na 200°S oko 15 min. Pečenu koru uviti u vlažnu krpu.

Grilijaš: 1. Šećer rastopiti na umerenoj tempera- turi, dodati seckane orahe i promešati. Toplu smesu razliti u nauljenu tepsiju i ostaviti da se ohladi. Potom izlomiti na manje komade i samleti u blenderu.

Fil: 1. Umutiti žumanca i šećer, sipati mleko i kuvati na pari neprekidno muteći dok se ne zgusne. 2. U ohlađeni krem od žumanaca dodati penasto umućeni margarin, pa sve zajedno izmiksati.

Finalni postupak: 1. U fil od žumanaca dodati grilijaš i promešati. 2. Ohlađenu koru premazati filom i urolati.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

more from category