18.12.2017 Deserti

Kroasani sa džemom

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno
  • za 16 kroasana
  • mrsno jelo
  • priprema: 45 min. mirovanje: 70 min. pečenje: 25 min.

Sastojci

  • 400 g mekog brašna tip 400
  • 2 dl mleka
  • 1/2 kocke svežeg kvasca
  • 2 kašike kristal šećera
  • 2 jajeta
  • 50 ml ulj
  • a 150 g putera
  • 100 g šećera u prahu
  • 350 g eurokrema

 

Priprema

1. U dubljoj posudi sjediniti mlako mleko sa šećerom, kašičicom brašna i izmrvljenim kvascem. Dobro izmešati i ostaviti na toplom da nadođe.

2. U vanglicu staviti polovinu brašna pa sipati nadošao kvasac, dodati jedno jaje, ulje i promešati. Postepeno dodavati preostalo brašno i mesiti rukom dok se ne dobije glatko testo. Umešeno testo ostaviti na toplom da nadođe.

3. Nadošlo testo premesiti i podeliti na 6 jufki pa ostaviti da se odmori 20 min.

4. Posebno umutiti omekšali puter sa šećerom u prahu.

5. Uzeti jednu jufku i istanjiti pomoću oklagije pa premazati smesom od putera i šećera. Prekriti drugom istanjenom jufkom te isti postupak premazivanja i preklapanja ponavljati dok se ne utroši materijal. Poslednju jufku ne premazivati. Ostaviti da miruje 20 min

. 6. Nakon toga testo istanjiti u krug pa unakrsno iseći da bi se dobilo 16 trouglova. Na svaki trougao naneti kašičicu eurokrema pa urolati.

7. Tepsiju obložiti papirom za pečenje i poslagati u nju oblikovane kroasane. Premazati ih umućenim jajetom i peći u zagrejanoj rerni na 200°S dok blago ne porumene.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Previous post

Next post

more from category