11.06.2018 Deserti

Pametni kolač

Sastojci:
* 8 jaja
* 300 g šećera
* 10 kašika mekog brašna
* 250 g margarina
* 1 l mleka
* 1 kašika ekstrakta od vanile
* rendana kora od limuna

ISPROBAJTE I… Griz kolač

Priprema:
1. Margarin rastopiti na umerenoj temperaturi i ostaviti da se ohladi.
2. Žumanca penasto umutiti sa šećerom.
3. U smesu od žumanaca dodati prosejano brašno, rastopljeni margarin, i ekstrakt vanile pa umutiti. Tokom mućenja postepeno dolivati mleko.
4. Belanca umutiti u čvrst sneg pa ih dodati u smesu od žumanaca i polako promešati.
5. Tepsiju 22×35 cm podmazati i posuti brašnom, pa izliti u nju pripremljenu smesu. Peći u zagrejanoj rerni na 170°C oko 70 minuta.
6. Pečeni kolač izvaditi iz rerne i sačekati da se ohladi, a potom ga staviti u frižider te ostaviti da prenoći.

Savet: Kolač nemojte seći dok se dobro ne ohladi, kako bi se oblikovali slojevi.

Više recepata naći ćete u magazinu Bakina kujna!
Stare brojeve možete preuzeti putem servisa Novinarnica!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

more from category

Punjene bombice

26.03.2021 Deserti

Foto: Ženja Aćimović   za 5 osoba mrsno jelo priprema: 30 min. Sastojci: * 250 g mlevenih lešnika * 200 g čokolade za kuvanje * 200 g šećer...

pročitaj još