rolat s visnjama
04.06.2023 Deserti

Rolat s višnjama

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno

za 8 osoba
mrsno jelo
priprema: 30 min.
pečenje: 15 min.

Sastojci:
Za koru:
* 4 jajeta
* 4 kašike šećera
* 4 kašike brašna
* 2 kašike ulja
* 120 g očišćenih višanja
Za fil:
* 250 ml slatke pavlake
* 4 kašike šećera u prahu
* 4 kašike kisele pavlake
* rendana korica limuna
* 1 kašika ekstakta od vanile
* 150 g očišćenih višanja
* 10 g želatina

Priprema:
1. Za pripremu kore, belanca umutiti u čvrst šam postepeno dodajući šećer. Dodavati jedno po jedno žumance i sipati ulje u tankom mlazu neprekidno muteći mikserom. Na kraju varjačom umešati brašno.
2. Manji pravougaoni pleh obložiti papirom za pečenje i izliti u njega smesu za koru. Odozgo rasporediti višnje praveće razmak između njih. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C dok kora ne porumeni. Pečenu koru zajedno s papirom urolati.
3. Za pripremu fila, slatku pavlaku umutiti sa šećerom u prahu, pa dodati kiselu pavlaku, rendanu koricu limuna i ekstrakt vanile. Višnje izmiksati, dodati ih u smesu, te sve zajedno kratko mutiti dok se sastojci ne povežu.
4. Želatin preliti sa 4 kašike hladne vode i ostaviti da nabubri. Sjediniti ga sa dve kašike fila, te umešati u preostali fil.
5. Ohlađenu koru odviti, premazati je filom od višanja i urolati.

Ženja Aćimović

Bakini slatkiši

Ženja Aćimović

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

more from category