

Birjan


za 4 osobe
mrsno jelo
priprema: 50 min.
pečenje: 25 min.
Sastojci:
* 2 glavice crnog luka
* 400 g pilećeg belog mesa
* 200 g mladog spanaća
* 250 g integralnog pirinča
* 2 kašike kisele pavlake
* 1 l pileće supe
* 4 jajeta
* mleveni biber
* ulje
* so
Priprema:
1. Crni luk očistiti i iseći na kockice. Pileće belo meso iseći na krupnije kocke.
2. Integralni pirinač obariti u pilećoj supi i ocediti od suvišne tečnosti.
3. U šerpi na malo ulja propržiti crni luk da postane staklast. Dodati piletinu i pržiti je dok ne promeni boju. Nadalje dinstati dolivajući pomalo supe dok meso ne omeša.
4. Ubaciti spanać i dinstati nekoliko minuta neprekidno mešajući dok lišće ne svene.
5. Dodati obareni pirinač i pavlaku, posoliti i pobiberiti, pa promešati.
6. Vatrostalnu činiju nauljiti i u nju preručiti pripremljeno jelo. Napraviti u njemu četiri udubljenja i u svako razbiti po jedno jaje.
7. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C dok jaja ne budu gotova.
Previous post
Očuvajte svežinu avokada
Next post
Štrukle od gotovih kora
more from category


Alaska riblja čorba
Prvoklasna riblja čorba pripremljena po tradicionalnom receptu iz Bečeja
pročitaj još