16.11.2017 Glavna jela

Carska piletina

za 4 osobe

mrsno jelo

priprema: 30 min.

pečenje: 40 min.

 

Sastojci:

* 1 pile (od 2 kg)

* 200 g šunkarice

* 50 g senfa

* 100 g kačkavalja

* 1 kašičica mešavine suvog biljnog začina

* 3 kašičica začina s ukusom piletine

* 2 kašičice soli

* 1 kašičica bosiljka

* pola kašičice bibera

* par kašika masti

* 150 ml vode

 

Priprema:

  1. Oštrim nožem pažljivo odvojiti meso od kostiju.
  2. Blago ga istanjiti čekićem za meso preko providne folije.
  3. Najpre ga premazati senfom, pa začiniti mešavinom suvog biljnog začina i bosiljkom. Posoliti ga i pobiberiti, te posuti kašičicom začina s ukusom piletine.
  4. Nakon toga poređati listove šunkarice i na kraju narendati kačkavalj na krupno rende.
  5. Sve pažljivo uviti u rolat, te pričvrstiti debljim koncem ili kanapom.
  6. Dobijenu rolnu mesa staviti u veći pleh podmazan s nekoliko kašika masti.
  7. Uliti vodu u pleh, te odozgo posuti preostalim začinom s ukusom piletine.
  8. Peći u rerni zagrejanoj na 200°C oko 40 minuta ili dok ne dobije lepu zlatnu boju.
  9. Pečeni rolat ostaviti da se prohladi, pa nakon toga skinuti kanap, iseći na šnite i poslužiti.

 

Recept Božane Tot iz Jarkovca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

more from category