

Gulaš od pasulja iz Malog Crnića


Sastojci:
* 500 g belog pasulja
* 500 g suvih rebarca
* 2 šargarepe
* 1 crvena paprika
* 1 veći paradajz
* 3 glavice crnog luka
* 3 čena belog luka
* 2 lista lovora
* 1 veza mirođije
* 2 kašike brašna
* 1 kašika mlevene paprike
* 4 kašike ulja
* so
* biber
ISPROBAJTE I… Pasulj sa kobasicama
Priprema:
1. Pasulj dan ranije potopiti u vodu da nabubri.
2. Suradan ga preručiti u lonac, naliti vodom i kuvati dok ne proključa. Prvu vodu baciti, pa naliti novom, mlakom vodom i nastaviti s kuvanjem dok napola ne omekša. Zatim ga ocediti od suvišne tečnosti.
3. Crni luk i šargarepu očistiti i iseći na kockice. Papriku i paradajz iseći na krupnije kocke. Beli luk ispasirati.
4. Na malo ulja propržiti crni i beli luk pa dodati šargarepu i pržiti neprekidno mešajući dok napola ne omekša.
5. Ubaciti papriku i paradajz i nastaviti prženje još 5 min. Potom posuti brašnom i mlevenom paprikom i promešati. Dodati pasulj i naliti vodom da ogrezne.
6. Ubaciti rebarca, lovorov list, seckanu mirođiju, i začine po ukusu. Kuvati na umerenoj temperaturi dok svi sastojci ne omekšaju, a jelo dobije potrebnu gustinu.
Savet: Dužina kuvanja jela zavisi od starosti pasulja.
Više recepata naći ćete u magazinu Bakina kujna!
Stare brojeve možete preuzeti putem servisa Novinarnica!
Previous post
Posna punjena paprika
Next post
Masku za lice napravite od banane
more from category

Alaska riblja čorba
Prvoklasna riblja čorba pripremljena po tradicionalnom receptu iz Bečeja
pročitaj još
