![harmonika s povrcem](https://www.bakinakujna.rs/wp-content/uploads/2024/07/Harmonika-s-povrcem-370x280.jpg)
![paprikas od patlidzana](https://www.bakinakujna.rs/wp-content/uploads/2022/07/Paprikas-od-patlidzana.jpg)
Paprikaš od patlidžana
![Favorite Favorite](https://www.bakinakujna.rs/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/img/heart.png)
![Loading Loading](https://www.bakinakujna.rs/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/img/loading.gif)
za 4 osobe
priprema: 30 min.
posno jelo
kuvanje: 40 min.
Sastojci:
• 1 veći patlidžan
• 2 glavice crnog luka
• 3 čena belog luka
• 100 g pirinča
• 1 srednja tikvica
• 1 žuta babura paprika
• 3 veća paradajza
• 1 dl crnog vina
• 5 dl vode
• 1/4 kašičice tucane crvene paprike
• 1 kašika seckanog svežeg bosiljka
• 1 kašika seckanog svežeg peršuna
• ulje • so
Priprema:
1. Patlidžan oguliti i iseći na krupnije kocke, pa posoliti i ostaviti da pusti tečnost.
2. Potom ga oprati i ocediti od suvišne tečnosti.
3. Crni luk i paradajz očistiti i iseći na kockice, papriku i tikvicu takođe očistiti i iseći na krupnije kocke. Beli luk ispasirati.
4. Na malo ulja propržiti patlidžan, a potom dodati crni i beli luk te sve zajedno kratko propržiti.
5. Ubaciti papriku i tikvicu, pa pržiti neprekidno mešajući dok povrće ne omekša.
6. Dodati paradajz, i nadalje dinstati na umerenoj temperaturi dolivajući pomalo vode dok povrće napola ne omekša.
7. Potom dodati pirinač, tucanu papriku, crno vino i vodu, pa kuvati na umerenoj temperaturi povremeno mešajuči dok pirinač ne nabubri.
8. Pred kraj kuvanja, gotovo jelo posuti peršunom i bosiljkom.+