Pileći kroketi iz rerne

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno

 

za 4 osobe
mrsno jelo
priprema: 30 min.
mirovanje: 120 min.
pečenje: 30 min.

Sastojci:
* 500 g pilećeg belog mesa
* 200 ml kečapa
* ulje
Za marinadu:
* 2 kašike balzamiko sirćeta
* 2 kašike soja sosa
* 2 kašike maslinovog ulja
* 1 ravna kašičica belog luka u prahu
* 1 kašičica šećera
* malo soli
* 2 kašike soka od limuna
Za paniranje:
* 1 krupno jaje
* 2 pune kašike pavlake
* 2 kašike brašna
* 100 g prezli
* 40 g rendanog parmezana
* 2 kašike susama

Priprema:
1. Piletinu iseći na kocke. Za pripremu marinade sjediniti balzamiko sirće, soja sos, maslinovo ulje, beli luk u prahu, šećer, sok od limuna i malo soli po ukusu. Preliti preko piletine i dobro izmešati. Ostaviti u frižideru da miruje 120 minuta.
2. Posebno u manjoj posudi umutiti jaje s pavlakom, pa dodati brašno i mešati dok se ne dobije ujednačena smesa.
3. Mariniranu piletinu ocediti, pa preliti smesom od jaja i promešati.
4. U odvojenoj posudi sjediniti prezlu, parmezan i susam. Komade piletine uvaljati u pripremljenu mešavinu.
5. Pleh obložiti papirom za pečenje i poprskati ga uljem. U njega poslagati panirane komade piletine i odozgo ih poprskati uljem. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C dok blago ne porumene. Pečenu piletinu poslužiti s kečapom.

Bakina kujna

Ženja Aćimović

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

more from category