28.02.2018 Glavna jela

Pohovane krmenadle sa senfom

Sastojci:

  • 8 svinjskih krmenadli
  • 3 dl kisele pavlake
  • 2 kašike senfa
  • 200 g brašna
  • 250 g prezli
  • 700 g krompira
  • mešavina začina
  • ulje

Za preliv:

  • 200 g majoneza
  • 1 dl pavlake
  • 100 g kiselih krastavaca
  • 1/2 limuna
  • mešavina začina

 

Priprema:

1. Krmenadle izlupati tučkom za meso i začiniti po ukusu.

2. Senf i pavlaku pomešati i sipati u činiju. U zasebne činije usuti brašno i prezle.

3. Svaku krmenadlu uvaljati u braš- no, pa u mešavinu pavlake i senfa, a zatim u prezle. U teflonskom tiganju na ulju pržiti krmenadle sa obe strane dok ne porumene.

4. Posebno oguliti krompir, iseći za pomfrit pa pržiti na vrelom ulju dok ne porumeni.

5. Posebno pripremiti preliv. Umutiti majonez, pavlaku i sok od limuna sa rendanim kiselim krastavcima, dodati mešavinu začina pa promešati.

6. Na tanjir za služenje poređati krmenadle i preliti ih umakom od krastavaca. Poslužiti uz pomfrit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

more from category