
Alaska riblja čorba
Prvoklasna riblja čorba pripremljena po tradicionalnom receptu iz Bečeja
pročitaj jošSastojci:
Za preliv:
Priprema:
1. Krmenadle izlupati tučkom za meso i začiniti po ukusu.
2. Senf i pavlaku pomešati i sipati u činiju. U zasebne činije usuti brašno i prezle.
3. Svaku krmenadlu uvaljati u braš- no, pa u mešavinu pavlake i senfa, a zatim u prezle. U teflonskom tiganju na ulju pržiti krmenadle sa obe strane dok ne porumene.
4. Posebno oguliti krompir, iseći za pomfrit pa pržiti na vrelom ulju dok ne porumeni.
5. Posebno pripremiti preliv. Umutiti majonez, pavlaku i sok od limuna sa rendanim kiselim krastavcima, dodati mešavinu začina pa promešati.
6. Na tanjir za služenje poređati krmenadle i preliti ih umakom od krastavaca. Poslužiti uz pomfrit.
Prvoklasna riblja čorba pripremljena po tradicionalnom receptu iz Bečeja
pročitaj još