16.11.2017 Glavna jela

Ratatuj s ribom

za 4 osobe
posno jelo
priprema: 60 min.
pečenje: 30 min.

Sastojci:
* 2 glavice crnog luka
* 2 crvene paprike
* 2 mlade tikvice
* 1 srednji plavi patlidžan
* 300 g paradajz pelata
* 500 g fileta soma
* 2 kašike seckanog peršuna
* biber
* so
* ulje

Priprema

1. Crni luk očistiti i iseći na kockice, crvene paprike takođe očistiti i iseći na krupnije kocke.
2. Mlade tikvice dobro oprati, krajeve odstraniti, pa zajedno s korom iseći na kocke.
3. Patlidžan oguliti i iseći na kocke, a filete soma otkraviti, te i njih iseći na kocke.
4. Na malo ulja propržiti crni luk, a potom dodati papriku i pržiti je neprekidno mešajući dok napola ne omekša.
5. Ubaciti tikvice i plavi patlidžan, pa nastaviti dinstanje u sopstvenom soku dok povrće ne omekša. Pred kraj dinstanja ubaciti samleven pelat paradajza.
6. Sipati malo vode da povrće ogrezne pa sve preručiti u vatrostalnu činiju. Peći u zagrejanoj rerni na 200°S tridesetak minuta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

more from category