rizoto sa surimi stapicima

Rižoto sa surimi štapićima

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno

za 4 osobe
posno jelo
priprema: 60 min.

Sastojci:
* 2 srednje glavice crnog luka
* 3 srednje šargarepe
* 100 g kukuruza šećerca
* 150 g šampinjona
* 1 pakovanje surimi štapića
* 150 g integralnog pirinča
* ulje
* so

Priprema:
1. Integralni pirinač obariti, a zatim ga ocediti od suvišne tečnosti.
2. Crni luk očistiti i iseći na kockice, šargarepu oguliti i iseći na štapiće, šampinjone na deblje listove, a surimi štapiće na kolutove.
3. U dubljem tiganju na malo ulja propržiti crni luk, dodati šargarepu i pržiti je dok blago ne omekša. Ubaciti šampinjone i kukuruz šećerac, te sve zajedno kratko propržiti.
4. Dodati surimi štapiće i pržiti ih nekoliko minuta. Umešati obareni pirinač i začiniti po ukusu.

Ženja Aćimović

Bakina kujna

Ženja Aćimović

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

more from category