spirale sa pecenim paradajzom
26.09.2023 Glavna jela

Spirale s pečenim paradajzom

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno

Spirale s pečenim paradajzom
za 4 osobe
posno jelo
priprema: 20 min.
pečenje: 40 min.

Sastojci:
* 1 kg zelog paradajza
* 2 crvene paprike roge
* 1 manja glavica belog luka
* 400 g spiralne testenine
* 100 g čeri paradajza
* 1/2 kašičice sušenog bosiljka
* maslinovo ulje
* so

Priprema:
1. Paradajz iseći na četvrtine, beli luk očistiti i ostaviti u komadu, papriku uzdužno preseći i očistiti od semena i peteljke.
2. U vanglici sjediniti isečeni paradajz, papriku i beli luk, preliti s malo maslinovog ulja i posoliti po ukusu.
3. Pleh obložiti papirom za pečenje i presuti u njega povrće. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C dok povrće ne omekša.
4. Dok se povrće peče obariti testeninu. U veću šerpu sipati 4 l vode, dodati dve ravne kašike soli i kuvati dok ne proključa. Ubaciti testeninu i kuvati je dok ne postane al dente.
5. Obarenu testeninu ocediti, a tečnost od kuvanja sačuvati.
6. Pečeno povrće preručiti u blender, dodati malo tečnosti od kuvanja testenine, te sve zajedno izmiksati. Presuti u vok, dodati bosiljak i prokuvati.
7. U sos dodati obarenu testeninu. Čeri paradajz iseći na četvrtine, pa ubaciti u šerpu s pastom, te sve zajedno polako promešati. Poklopiti i ostaviti da odstoji desetak minuta pre posluženja.

 

Ženja Aćimović

Bakina kujna

Ženja Aćimović

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Previous post

Next post

more from category