Čamci sa sirom
Čamci sa sirom
za 4 osobe
mrsno jelo
priprema: 40 min.
mirovanje: 60 min.
pečenje: 25 min.
Sastojci:
Za testo:
* 200 ml mlakog mleka
* 60 ml ulja
* 7 g suvog kvasca
* 1 kašičica šećera
* 1 kašičica soli
* 1 kašičica putera
* oko 400 -450 g mekog brašna
Ostali sastojci:
* 100 ml mlakog mleka
* 100 g susama
* 200 g kačkavalja
Priprema:
1. U dubljoj posudi sjediniti mlako mleko sa suvim kvascem, kašičicom šećera i brašna. Promešati, poklopiti i ostaviti na toplom da nadođe.
2. U vanglici sjediniti polovinu brašna s malo soli, dodati nadošli kvasac i ulje, pa umesiti testo. Dodati kašičicu omekšanog putera i mesiti dok se ne dobije glatko testo. Prekriti ga krpom i ostaviti na dadođe sat vremena.
3. Nadošlo testo podeliti na šest jufkica. Svaku jufku izužiti na krajevima da poprimi oblik čamca.
4. Čamčiće jednom stranom umočiti u mlako mleko, a zatim ih istom tom stranom uvaljati u susam.
5. Tepsiju oblčožiti papirom za pečenje i poslagati u nju čamčiće s praznom stranom testa okrenutom nadole. Gornji deo čamčića ravnom oštricom noža ili skalpelom zaseći po sredini.
6. Sredine čamčića blago raširiti i napuniti ih rendanim kačkavaljem.
7. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C dok ne porumene.