28.05.2018 Predjela

Paradajz čorba s povrćem i testeninom

Sastojci:
150 g pančete
1 glavica crnog luka
1 krompir
2 šargarepe
1 manja tikvica
100 g mladog graška
50 g kukuruza šećerca
5 dl paradajz soka
1 l supe od povrća
70 g testenine po izboru
so, biber

ISPROBAJTE I… Belu čorbu od sočiva

Priprema:
1. Crni luk i tikvicu očistiti i iseći na kockice, pančetu takođe iseći na kockice.
2. Šargarepu oguliti i iseći na kolutove a krompir na krupnije kocke.
3. Na malo ulja propržiti pančetu i crni luk, dodati šargarepu u grašak i pržiti neprekidno mešajući dok napola ne omekšaju.
4. Sipati sok od paradajza i supu od povrća pa nastaviti kuvanje dok ne proključa.
5. Ubaciti kukuruz šećerac, krompir i tikvicu, dodati začine po ukusu i nastaviti kuvanje dok sastojci ne omekšaju.
6. Pred kraj kuvanja ubaciti testeninu pa kuvati još desetak minuta dok ne nabubri.

Savet: Ukoliko je čorba previše gusta, pred kraj kuvanja sipati malo vode

Više recepata naći ćete u magazinu Bakina kujna!
Stare brojeve možete preuzeti putem servisa Novinarnica!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Previous post

more from category