08.04.2022 Predjela

Proja s mladim lukom

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno

za 6 osoba
mrsno jelo
priprema: 20 min.
pečenje: 40 min.

Sastojci:
* 2 jajeta
* 1 šolja od 200 ml kukuruznog brašna
* 1 šolja od 200 ml mekog pšeničnog brašna
* 250 g mladog sira
* 1 šolja od 200 ml jogurta
* 1/2 šolje od 200 ml ulja
* 1 veza mladog luka
* 6 g praška za pecivo
* malo soli
* susam

Priprema:
1. U činiji umutiti jaja pa dodati ulje i jogurt. Posebno sjediniti prašak za pecivo, kukuruzno i pšenično brašno. Dodati malo soli po ukusu i mikserom povezati sastojke da bi se dobila ujednačena masa.
2. Mladi luk očistiti i iseći na kolutove pa umešati u smesu. Dodati izmrvljeni mladi sir i polako promešati varjačom.
3. Tepsiju 18×32 cm obložiti papirom za pečenje i izliti u nju smesu za proju. Odozgo je posuti susamom.
4. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C dok proja ne porumeni. Pečenu proju ostaviti da se prohladi a zatim je iseći na kocke željene veličine.

Savet: Za pripremu jela umesto mladog luka možete upotrebiti tanji struk praziluka.

Bakina kujna

Ženja Aćimović

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

more from category