19.03.2021 Glavna jela

Sočne šnicle

Foto: Ženja Aćimović

 

za 4 osobe

mrsno jelo

priprema: 80 min.

Sastojci:

* 600 g pilećeg belog mesa

* 150 g brašna

* 4 jajeta

* 5 kašika seckanog peršuna

* 60 g rendanog parmezana

* 200 ml belog vina

* 200 ml pileće supe

* 2 čena belog luka

* 60 ml maslinovog ulja

* 60 g putera

* sok od pola limuna

* mešavina suvih biljnih začina

* biber

* so

Za prilog:

* 1 šargarepa

* 50 g graška

* 50 g kukuruza šećerca

* 150 g pirinča

* 1 kašika putera

Priprema:

1. Pileće belo meso iseći na šnicle i začiniti po ukusu.

2. U odvojenoj činiji sjediniti jaja, parmezan i peršun, pa dobro izmešati da bi se dobila ujednačena smesa.

3. Začinjene šnicle uvaljati u brašno a zatim ih umočiti u smesu od jaja.

4. U šerpi zagrejati maslinovo ulje i polovinu puter, pa spuštati šnicle i pržiti ih s obe strane dok ne porumene.

5. Posebno u šerpi sjediniti preostali puter s belim vinom i pilećom supom, dodati ostatak peršuna, rendani beli luk i limunov sok. Kuvati na umerenoj temperaturi oko 5 minuta. Potom dodati pržene šnicle, te sve zajedno kratko prokuvati.

6. Za pripremu priloga u šerpi sjediniti šargarepu isečenu na kockice, grašak i kukuruz šećerac. Naliti vodom i posoliti, te kuvati dok povrće ne omekša. Ubaciti pirinač i nadalje kuvati dok pirinač ne nabubri. Pirinač s povrćem procediti, pa u toplu smesu umešati puter.

7. Šnicle poslužiti uz prilog od pirinča.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Previous post

Next post

more from category