21.01.2022 Praktični saveti

Saveti za pravilnu upotrebu daske za sečenje

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno

Nezaobilazna stavka u svakoj kuhinji pored posuđa i escajga jeste i daska za sečenje namirnica. Ukoliko se pitate koji tip daske vam je potreban, kako se pere i održava, da li je bezbedno ubaciti je u mašinu za pranje posuđa… predlažemo da pogledate našu listu top tri stvari koje je neophodno da znate i usvojite:
1. Obavezno koristite različite daske za sečanje povrća i mesa. Kako ne bi došlo do zabune, odredite koja boja daske je za šta crvena na primer može biti za meso, a zelena za povrće.
2. Ukoliko lupanje mesa izluđuje vaše ukućane i komšije, ispod daske položite presavijenu platnenu krpu. Ovakva podloga prigušiće odzvanjajući zvuk koji nastaje pri svakom udaru čekića za meso o drvenu podlogu.
3. Bilo da koristite plastičnu ili drvenu dasku, nikako je nemojte stavljati u mašinu za pranje suđa. Ukoliko to učinite, izložićete je dugotrajnom uticaju vode, toplote i vlage, koje mogu da dovedu do njihovog pucanja ili promene u strukturi.

Inside Creative House/iStock/Getty Images Plus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

more from category