04.07.2018 Praktični saveti

Izlečite glavobolju

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno

Glavobolja se ne svrstava u bolest, već predstavlja simptom čiji uzrok može biti mnogo činilaca. U većini slučajeva, tegebe se brzo i efikasno mogu otkloniti narodnim lekovima. Neprijatni bolovi mogu nastati usled stresa, prenapregnutosti, meteoroloških promena, niskog krvnog pritiska, prehlade, psihičkih problema, zubobolje.

Migrena zauzima posebno mesto među tipovima glavobolje, a odlikuju je pulsirajući bolovi u jednom delu glave, mučnina, pojačana osetljivost na svetlost i buku. Potencionalni uzročnici mogu biti alkohol, kafa, sir, pojačivač ukusa glutamat, nedostatak sna, hormonalni poremećaj. Ukoliko se migrena učestalo ponavljaju tokom dužeg vremenskog perioda, neophodno je konsultovati lekara.

Uobičajene glavobolje možete otkloniti na sledeći načini: opružite se na kauču, a na čelo prislonite krpu u koju ste uvili kockice leda, potom nekoliko kapi ulja od matičnjaka, nane, karanfilića ili ruzmarina utrljajte na slepoočnice, čelo i potiljak. Bolovi će nestati i ako unutrašnju stranu kore od neprskanog limuna s koje ste otklonili beli deo prislonite na slepoočnice, a zatim nakapate pamučnu tkaninu isceđenim sokom od bokvice i postavite preko čela.

Još recepata naći ćete u magazinu Torte i kolači! 

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

more from category