12.05.2022 Deserti

Mileram kocke

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno

za 12 osoba
mrsno jelo
priprema: 45 min.
mirovanje: 30 min.
pečenje: 60 min.

Sastojci:
Za koru:
* 250 g brašna
* 1 jaje
* 1 kašičica ekstrakta vanila
* 100 g šećera
* 1 prašak za pecivo
* 80 g margarina
Za fil:
* 600 ml mleka
* 2 pudinga s ukusom vanile
* 1 kašičica ekstrakta od vanile
* 800 g milerama
* 200 g kristal šećera
Ostalo:
* 500 g bresaka
* 10 g želatina
* 200 ml soka od breskve
* 200 ml vode

Priprema:
1. Za pripremu kore margarin umutiti sa šećerom, dodati jaje i nastaviti mućenje. Zatim sipati ekstrakt vanile te postepeno dodajući brašno i prašak za pecivo umesiti testo. Ostaviti ga u frižideru oko pola sata.
2. Nakon toga, dublju tepsiju obložiti papirom za pečenje. Testo rukama razvući preko papira.
3. Za pripremu fila u 200 ml mleka razmutiti puding i šećer, a ostatak mleka sipati u šerpu i ostaviti da provri. Smesu od pudinga sipati u ključalo mleko te mešati dok se ne zgusne. Skloniti s ringle, pa umešati mileram i ekstrakt vanile.
4. Fil sipati preko testa, na njega poređati breskve isečene na kriške pa peći na 170°C oko sat vremena. Pečeni kolač ostaviti da se ohladi i stegne.
5. U mešavini vode i soka razmutiti želatin. Zagrejati ga vodeći računa da ne proključa i ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi.
6. Želatin preliti preko kolača te ga staviti u frižider na pola sata.

Savet: U smesu za testo, ukoliko je previše suva, dodajte malo vode ili mleka!

Bakina kujna

Zoran Stanišin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Previous post

Next post

more from category