17.04.2018 Deserti

Mlečne kocke

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno

Sastojci (za 6 osoba, priprema: 40 min., pečenje: 20 min.):
Za koru:
* 6 belanaca
* 6 kašika šećera
* 3 kašike brašna
* 3 kašike griza
Za preliv:
* 150 ml mleka
* 1 kašika šećera
Za fil I:
* 6 žumanaca
* 350 ml mleka
* 1 puding od vanile
* 100 g šećera u prahu
* 125 g putera
* 100 g mleka u prahu
Za fil II:
* 300 ml slatke pavlake
* 50 g šećera u prahu
* 150 g mlevenog keksa
Za dekoraciju:
* 2 dl slatke pavlake

ISPROBAJTE I…

Keks kocke

Priprema:
Kore:
1. Umutiti belanca u čvrst šam postepeno dodajući šećer.
2. Ubaciti brašno i griz, te polako promešati varjačom.
3. Pleh od rerne obložiti papirom za pečenje i sipati u njega smesu za koru. Poravnati je špahtlom i peći u zagrejanoj rerni na 180°C dvadesetak minuta.
4. Posebno pripremiti preliv. Rastopiti šećer u mleku pa preliti preko pečene, čačkalicom izbockane kore i ostaviti je da upije.
5. Potom koru uzdužno iseći na tri dela.
Fil I:
1. U manju šerpu sipati 250 ml mleka i kuvati dok ne proključa.
2. Posebno umutiti preostalo mleko s žumancima i pudingom od vanile, pa sipati u ključalo mleko. Nadalje kuvati na umerenoj temperaturi neprekidno mešajući dok se ne zgusne.
3. Posebno umutiti šećer u prahu s puterom pa dodati u ohlađenu smesu od žumanaca i izmiksati. Na kraju umešati mleko u prahu.
Fil II:
1. Slatku pavlaku umutiti sa šećerom u prahu u čvrst šlag.
2. Dodati mleveni keks i promešati.
Finalni postupak:
1. Prvu koru premazati trećinom fila I potom naneti polovinu fila II i prekriti drugom korom. Isiti postupak filovanja ponoviti još jednom. Poslednju koru premazati ostatkom fila I.

Više saveta naći ćete u magazinu Bakina kujna!
Stare brojeve možete preuzeti putem servisa Novinarnica!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

more from category