09.03.2021 Deserti

Pužići s lešnik kremom

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno

Foto: Ženja Aćimović

za 6 osoba

priprema: 60 min.

mirovanje: 100 min.

prečenje: 25 min.

 

Sastojci:

* 500 g mekog brašna

* 25 g svežeg kvasca

* 100 ml mleka

* 150 ml jogurta

* 1 kašika šećera

* 2 vanil-šećera

* 100 g putera

* 250 g lešnik krema

* 1 jaje

 

Priprema:

1. U mlakom mleku razmutiti izmrvljeni kvasac, kašičicu šećera i brašna. Prekriti krpom i ostaviti na toplom da nadođe.

2. U vanglici sjediniti polovinu brašna s vanil-šećerom, pa dodati nadošli kvasac i jogurt, te rukom umesiti glatko testo. Oblikovati jufku i ostaviti na toplom da nadođe.

3. Nadošlo testo premesiti i podeliti na osam manjih jufki. Ostaviti ih da odmore dvadesetak minuta.

4. Jufke istanjiti u krug prečnika 20 cm i premazati ih omekšalim puterom. Naslagati ih jednu preko druge, a poslednju jufku ne premazivati. Testo ostaviti da odmori 30 minuta.

5. Odstojalo testo istanjiti u pravougaonik i iseći na trake širine 2 cm. Na početak svake strane naneti kašičicu lešnik krema pa urolati.

6. Pužiće poslagati u pleh obložen papirom za pečenje. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C oko 25 minuta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

more from category