03.01.2018 Deserti

Srneća leđa

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno

za 8 osoba mrsno jelo priprema: 25 min. pečenje: 40 min.

Sastojci:

  • 150 g putera
  • 200 g šećera
  • 100 g čokolade za kuvanje
  • 6 jaja ulje
  • 150 g mlevenih badema
  • 100 g mlevenih piškota
  • 2 vanil-šećera
  • prstohvat soli

Za premazivanje:

  • 3 kašike marmelade od kajsija

Za glazuru:

  • 200 g čokolade
  • 50 g putera

Za dekoraciju:

  • 100 g badema u komadu

Priprema:

1. Puter penasto umutiti, pa postepeno dodavati šećer i vanil-šećer uz neprekidno mućenje.

2. Zatim dodavati jedno po jedno žumance i mutiti mikserom dok se ne dobije glatka smesa.

3. U dobijenu smesu umešati rastopljenu čokoladu, mlevene bademe i piškote.

4. Posebno umutiti belanca u čvrst sneg te sjediniti sa prethodnom smesom. Polako promešati varjačom.

5. Kalup za srneća leđa nauljiti, posuti brašnom i sipati pripremljenu smesu i poravnati. Peći u zagrejanoj rerni na 180°S oko 40 min.

6. Pečeni kolač izvrnuti na tacnu. Posebno rastopiti čokoladu i puter pa dobijenom glazurom preliti kolač.

7. Bademe kratko blanširati da bi ljuska omekšala, te ih oguliti i iskoristiti za dekoraciju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Previous post

more from category